Interim Security Operations Manager

Een interim security operations manager heeft als functie om tijdelijk leiding te geven aan de afdeling security operations van een organisatie. Dit houdt in dat hij of zij verantwoordelijk is voor het bewaken van de veiligheid van de systemen, netwerken en gegevens van de organisatie. De taken van een interim security operations manager kunnen onder meer bestaan uit:

  • Het opzetten en beheren van de beveiligingsinfrastructuur, inclusief de monitoring van de netwerkactiviteiten en de detectie van potentiŽle dreigingen;
  • Het ontwikkelen en implementeren van beveiligingsprotocollen en -procedures;
  • Het coŲrdineren van de reactie op beveiligingsincidenten en het ondersteunen van het incident response team;
  • Het opstellen van rapporten over de beveiligingsstatus en het adviseren van het management over de beveiligingsrisico's en -maatregelen.
  • Het zorgen voor naleving van de beveiligingsvoorschriften en -standaarden.
Over het algemeen wordt een interim security operations manager ingehuurd om de beveiligingsfunctie van een organisatie te versterken, bijvoorbeeld na een beveiligingsincident, tijdens een reorganisatie of bij een piek in de werkbelasting. De interim manager kan helpen bij het stabiliseren van de situatie en het opzetten van een duurzaam beveiligingsprogramma.